lørdag 25. oktober 2014

Nå er det jul, igjen!

Jeg er et julemenneske. Eller skikkelig julig som min gode Malin vil si. For meg så har det å lage kirsebærlikør blitt en tradisjon. Jeg vet ikke helt hvordan eller hvorfor denne tradisjonen ble til, men kanskje det har noe med at jeg må plukke bærene i august og derfor kan starte julen allerede da.

I år tok jeg med mine to eldste barn, William og Arwen på dette. Vi hadde et stort norgesglass, bær, 60 % sprit og sukker klart. Dette skal jo bare blandes sammen forså å kose seg helt frem til jul. Da skal vi servere det til mormor som liker slikt søtt klin.

Arwen luktet på spriten og brakk seg. William synes dette så ut som en blanding med blod og lurte på om han kunne få drikke det til jul. Jeg forklarte  at dette er som gift for barn og at de derfor ikke kunne drikke det. Arwen begynte da å gråte for hun vil ikke at vi skal gi gift til mormor for da kan hun dø. Det er viktig med gode tradisjoner.

Oppskrift:
* 1 kg kirsebær  
*1 kg sukker      
*1 liter 60% sprit  

4 kommentarer: